A-reeks telt 18 clubs in vierde provinciale

Redactie KW

Vierde provinciale telt in het seizoen 2015-2016 50 ploegen en dat zijn er maar liefst 7 meer dan vorig jaar. Toch werd geopteerd voor 3 reeksen, waarvan twee van 16 en een van 18 ploegen.

Vanaf dit seizoen kunnen West-Vlaamse voetbalclubs een tweede team inschrijven in de provinciale voetbalreeksen en een achttal clubs doet dat ook effectief. Eskavee Zwevezele bestond vorig seizoen al als tweede ploeg van KSKV Zwevezele en wordt nu omgedoopt tot KSKV Zwevezele B (B-reeks). Dit seizoen springen ook Poperinge en Komen (A-reeks), Bredene en Steenbrugge (B-reeks) en Wervik, Wevelgem en Helkijn (C-reeks) op die kar.

Een pak meer ploegen dus in vierde provinciale, dat toch uit drie reeksen zal bestaan: twee van 16 en een van 18. Vier ploegen – Handzame, Zarren, Passendale en Geluveld – moesten de stemming afwachten om te weten in welke reeks ze zouden terechtkomen, voor de andere ploegen ging het vooral om het aantal ploegen ze in hun reeks zouden hebben.

Van de 50 vierdeprovincialers waren er 46 aanwezig. Slecht nieuws voor Geluveld (net als Passendale een deelgemeente van Zonnebeke) na de eerste stemronde, want voorstel 3 met Passendale in de C-reeks viel af met slechts 11 stemmen. Geluveld dus meteen zeker van de C-reeks waardoor het een pak derby’s in de Westhoek aan zich voorbij ziet gaan. Voorstel 1 haalde in die eerste stemronde 20 stemmen, voorstel 2 15.

Zarren en Handzame

In de tweede stemronde was het kiezen tussen 18 ploegen in de A-reeks (voorstel 1) of 18 in de B-reeks (voorstel 2). Er werd dus beslist over het lot van Zarren en Handzame, die samen in vierde A of vierde B terecht zouden komen. Voorstel 1 zou het uiteindelijk halen met 26 tegenover 20 stemmen.

Eerste speeldag op woensdag

Omdat er volgend seizoen vier extra speeldagen zijn in vierde provinciale A, begint de competitie er al op de laatste woensdag van augustus. De derde speeldag is op de eerste woensdag van september. De andere twee extra speeldagen worden in de loop van het seizoen ingelast.

(LB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier