6 op 6 voor VV Emelgem-Kachtem na nipte winst tegen KFC Aarsele

Mathias Verfaillie scoorde het enige doelpunt van de wedstrijd. (Foto Frank)

De fusieploeg won donderdagavond een inhaalwedstrijd tegen rechtstreekse concurrent KFC Aarsele met 1-0 en doet met de recente 6 op 6 de hoop op het behoud weer oplaaien.

De scheidsrechter van dienst twijfelde even om de wedstrijd opnieuw af te gelasten, maar het veld lag er gezien de omstandigheden goed bij en er kon uiteindelijk gespeeld worden. Beide ploegen hielden elkaar lange tijd in evenwicht en voor de rust werd er niet gescoord.

In de tweede helft hield VVEK-doelman Lander Thomas zijn ploeg met enkele mooie reddingen recht. De thuisploeg profiteerde tien minuten voor tijd van een foutje van bezoekende doelman Robben Huyghelier om 1-0 voor te komen. Mathias Verfaillie kroonde zich zo tot matchwinnaar, want ondanks nog enkele hete standjes voor het Emelgemse doel werd er niet meer gescoord.

Zaterdag opnieuw thuis

VVEK won vorig weekend thuis tegen SV Kortrijk al met 2-0 en boekt dus nu een belangrijke zes op zes in de strijd om het behoud. Zaterdag staat er om 18.30 uur een nieuwe thuismatch op het programma, de derde op rij al. Dan komt FC Moen op bezoek.

Emelgem-Kachtem blijft wel laatste in de stand met nog zeven wedstrijden te spelen. Het telt nu 19 punten. Dat is er eentje minder dan Aarsele en drie minder dan het duo Desselgem-Heule. De degradatiestrijd is dus weer helemaal open, al doet VVEK er wel best aan zaterdag minstens een punt te rapen tegen Moen.