Voetbal – Zulte Waregem gelijk in Genk

Racing Genk en Zulte Waregem hebben na een genietbare wedstrijd, die op 1-1 eindigde, de leidersplaats van Anderlecht niet kunnen overnemen.

Francky Dury had een stevige organisatie op poten gezet in het Fenixstadion, maar vergat niet om zijn ploeg gevat te laten counteren. Davy De Fauw zorgde met een prachtig vluchtschot voor de 0-1 na tien minuten. Genk liet het hoofd niet zakken, en maakte acht minuten alweer gelijk, toen de mee opgerukte Anele een voorzet binnenkopte. Het spel ging daarna over en weer, maar echte kansen kwamen er niet meer.

In de tweede helft bleven de kansen moeilijk komen. Leye kopte wel op deklat, en Berrier werd door drie Genkenaars belet om echt uit te halen. Zulte Waregem verdiende de voorsprong, maar na een tactische ingreep van Mario Been, herpakte Genk zich. Vossen zag zijn lepekopballetje door Bruzzese gered. De laatste kans was nog voor Malanda, maar die zag zijn pegel gered door Köteles.

Door dit gelijkspel blijft Anderlecht aan de leiding, met 35 punten, een meer dan Zulte Waregem, drie meer dan RC Genk.