Voetbal – Zulte-Waregem duwt Club weer kopje onder

De crisis loert weer om de hoek bij Club Brugge. Zulte Waregem kende opvallend weinig moeite om met 3-1 te winnen.

Een uitmuntende Franck Berrier leidde Zulte Waregem naar een oververdiende zege tegen Club Brugge. Na vier minuten opende de Fransman al de score, na een voorzet van Leye. Daarna probeerde Club de bakens te verzetten, maar het slaagde daar niet echt in. Zulte Waregem controleerde makkelijk, maar slikte even toen Dirar op de lat schoot.

In de tweede helft bracht Mathijssen Van Heerden in de ploeg, maar ook de Zuid-Afrikaan kon zijn ploeg niet op sleeptouw nemen, net zomin als de nieuwelingen Kruska en Odjidja, die hun goede debuut niet konden overdoen. Akpala kreeg een goede kans, maar Bossut bracht redding. De thuisploeg mikte op de counter, en deed dat op het uur met succes. Berrier stuurde nu op zijn beurt Leye weg, en die trapte zijn achtste van het seizoen voorbij Stijnen. Even flakkerde de blauw-zwarte hoop weer op, toen Alcaraz na een corner voorbij een sterk spelende Bossut schoot. Lang duurde dat niet, want Nfor besliste de wedstrijd met een prachtige bal.

Club leed de zesde nederlaag in zeven wedstrijden. De cijfers zijn dramatisch : zes goals gescoord, zestien tegen. Zonder Wesley Sonck heeft Club het moeilijk, maar de Ninovieter blijft op de sukkel. Trainer Mathijssen zou er dan ook graag een nieuwe spits bij hebben.