Voetbal – Zulte Waregem blijft vlot scoren

Redactie KW

Cercle Brugge heeft ook kunnen kennismaken met de efficiëntie van Zulte Waregem, dat 4 keerde scoorde in een onderlinge oefenwedstrijd. Club Brugge ging met 0-3 winnen bij derdeklasser Torhout KM.

Cercle Brugge speelde zonder Stijn De Smet. Hij tekent vrijdag naar alle waarschijnlijkheid een contract bij AA Gent. De frisheid ontbrak wat na de zware stage in Portugal, maar het voetbal was verzorgd tot aan de zestien. Kansen kwamen er echter met mondjesmaat. “We misten inderdaad frisheid en scherpte, maar dat is normaal’, vond Glen De Boeck. “Ik zag echter wel wat ik wou zien, weliswaar maar tot aan de zestien.”

In doel bij Cercle, de Slovaak Lubos. De tester ging niet vrijuit bij de doelpunten van Roelandts, Waeghe en Van Nieuwenhuyze. “Ik zeg niet dat we testen om iemand aan te trekken, maar soms kan het goed zijn om anderen wat te prikkelen,” was De Boeck duidelijk.

Ook Bart Buysse scoorde nog, en zo zit Zulte Waregem aan 34 doelpunten, waarvan 17 in vier duels tegen eersteklassers. “We hebben een schitterende stage achter de rug, en door de resultaten is de sfeer fantastisch. Dit is sowieso de meest getalenteerde selectie waar ik ooi mee gewerkt hebt,” stak Francky Dury de loftrompet niet op zak. “Bij balbezit proberen we altijd kansen af te dwingen, en als dat niet lukt, staat er een stevig blok, dat zich niet zomaar opzij laat zetten. Nu, de resultaten zijn uitstekend, maar ik ben ook de eerste om dat te relativeren.”

Dury ziet wel met lede ogen hoe zijn groep geteisterd wordt door blessures. “Ik wil er nog een spits bij, en iemand voor de linkerflank. Er is een overeenkomst met de clubleiding dat deze groep samenblijft. Dat is onze grootste transfer, en ook nodig, want we willen ons meten met de top,” klinkt het toch behoorlijk ambitieus.

Torhout KM-Club Brugge 0-3

Koster liet zijn basisspelers rusten voor de Brugse Metten, zondag tegen AZ Alkmaar. Akpalla en Chavez vormden de aanvalslinie. De Chileen opende de score, na een assist van Clement. Het matchverloop was saai, maar werd opgevrolijkt door een schitterende lob van Djokic, vanop zo’n 40 meter. In het slotkwartier kopte Clement nog een corner van Jeffrey binnen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier