Voetbal: volgend seizoen slechts 15 ploegen in eerste provinciale

© VDB
Redactie KW

Volgend seizoen zal eerste provinciale in het voetbal uit slechts 15 ploegen bestaan. Dat besliste het Provinciaal Comité donderdagavond tijdens een spoedvergadering, waarop de gevolgen van de schrapping van eersteprovincialer SVV Damme werden besproken.

De Algemene Vergadering van de KBVB schrapte vorige zaterdag SVV Damme van de bondslijsten omdat de club haar bondskosten niet op tijd zou hebben betaald. Donderdagavond kwam het Provinciaal Comité in spoed bijeen om de gevolgen van die schrapping te bespreken. Tijdens die vergadering besloot het PC dat er volgend seizoen slechts 15 ploegen zullen spelen in eerste provinciale, en dat er dus geen extra stijgers komen.

Door het wegvallen van eersteprovincialer SVV Damme stond het PC immers voor de vraag: spelen we volgend seizoen met 15 of 16 ploegen in eerste provinciale? In het geval van 15 ploegen zou er voor de andere reeksen niet veranderen, maar zou er in eerste provinciale wel iedere speeldag een ploeg bye zijn. In het tweede geval zouden de beste verliezers van de eindronde, in dit geval FC Meulebeke (2), SKV Zwevezele (3) en US Ploegsteert (4) alsnog mogen promoveren naar de hogere reeks. Maar het PC opteerde dus voor 15 ploegen. “Meer tekst en uitleg kan ik nu nog niet geven”, zegt Willy Ozeel, voorzitter van het Provinciaal Comité West-Vlaanderen. “Het proces-verbaal moet nog opgesteld worden en verschijnt pas woensdag in Sportleven.”

Of eerste provinciale volgend seizoen effectief met slechts 15 ploegen zal starten, is evenwel nog afwachten. SVV Damme nam deze week een advocaat onder de arm en doet er alles aan om de schrapping nog ongedaan te maken. “De juridische dienst van SVV Damme heeft gisterenavond een aangetekend schrijven neergelegd bij de Secretaris Generaal van de KBVB om de schrapping van SVV Damme op te heffen”, meldde het bestuur donderdagmiddag op zijn website. “Deze juridische dienst heeft een ijzersterk dossier samengesteld en bewijzen neergelegd waaruit blijkt dat we onterecht geschrapt zijn. Laat ons hopen dat deze nachtmerrie vlug voorbij is.”

(ON)

Meer in Krant van West-Vlaanderen

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier