Voetbal – verdiend punt voor Roeselare in Genk

Roeselare haalde op de valreep een verdiend punt in Genk. Kortrijk verloor voor de derde keer op rij, Zulte-Waregem had verrassend weinig problemen met AA Gent.

RC Genk – SV Roeselare 1-1

Roeselare begon ultraverdedigend aan de wedstrijd, maar na acht minuten vond Genk toch al een gaatje. Joneliet stond op de goede plaats na een flipperkastcorner. Genk verzuimde daarna het gaspedaal verder in te duwen, en Roeselare hield makkelijk stand. Er kwam zelfs ruimte om tegen te prikken. El Gaaouri besloot flauw op Verhulst, die ook een schot van Vandenbussche moest parereren. Na de rust bleef Roeselare op zoek naar de gelijkmaker. Verhulst had een supersave nodig op een kopbal van Vandenbussche. Pas in de 92ste minuut lukte het dan toch. Dissa trapte een verre ingooi voorbij Verhulst, en bezorgde Roeselare een verdiend punt.

Zulte Waregem – AA Gent 3-1

Het spel ging vlot over en weer, met een vroeg doelpunt van Makiese tot gevolg. Bossut liet even later een vrije trap van Maric onder zich door glippen, maar Jorgacevic deed net over halfweg hetzelfde met een vrije trap van Tavarel. Nog voor de rust werd het 3-1, toen Chevalier compleet ongedekt mocht binnenkoppen. In de tweede helft kwam Gent niet verder dan twee schoten op de paal van Leye. Berrier miste nog voor open doel.

KV Kortrijk – Standard 0-2

Bölöni had flink wat sleutelwerk aan zijn elftal. Kortrijk deed flink mee met de landskampioen, maar kwam iets over het halfuur op achterstand. Jovanovic stuurde Dalmat weg, en die versloeg Verbauwhede vanuit een scherpe hoek. Bolat moest nog een pegel van Ciman in corner tikken. In de tweede helft kwam Kortrijk beter en beter in de wedstrijd, maar echte kansen waren er nauwelijks. Er kwamen zes minuten bij, maar Kortrijk kon daar niet van profiteren. Het was integendeel nog de jonge invaller Angeli die de score verdubbelde voor Standard.