Voetbal- Van Wijk tekent dan toch bij SV Roeselare

Redactie KW

Woensdagavond ging de kogel door de kerk. Dennis Van Wijk wordt de nieuwe trainer én technisch directeur bij SV Roeselare.

Het bestuur had ‘s middags al een persbericht verstuurd, maar dat was dus voorbarig. “We hadden een mondeling akkoord over het financiële luik, en de duur van het contract (tot 2011, nvdr), maar over de invulling van de job zaten we nog niet op de zelfde golflengte,” reageerde Van Wijk geprikkeld.

De juiste afstemming kwam er in de loop van de avond. Naast trainer wordt de Amsterdammer ook technische directeur. “Een lesje dat ik bij Sint-Truiden heb geleerd. Daar kreeg ik een aantal spelers in de maag gesplitst, en dat wil ik hier niet meer meemaken.” De kans is sowieso klein, want het bestuur maakte wel duidelijk dat er voorlopig geen geld is voor versterking. van Wijk gaat dan maar op zoek in de B-kern, waaruit hij Smits, Dequevy en Van Hoyweghen wil overhevelen. Een aantal spelers zal ook de omgekeerde beweging maken.

Toch wordt deze opdracht quasi zeker een mission impossible, en dat beseft ook Van Wijk. SV Roeselare kon nog niet winnen, en staat met amper twee puntjes allerlaatste. “Ik heb hier veel te verliezen. Een degradatie kost mij een kans bij een topclub. Vandaar ook dat ik een contract tot 2011 wou. Bovendien ben ik na twee jaar afwezigheid, nu weer thuis. Na het vertrek van Luc Devroe is Roeselare in een zwart gat gevallen. De jeugd kreeg geen kans meer. ik wil uit die impasse treden.”

Wat er nu met de non-actieve Dirk Geeraerd moet gebeuren, is nog niet duidelijk.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier