Voetbal – Tim Mathijs loodst Zulte-Waregem voorbij Charleroi

Tim Mathijs was dè uitblinker bij Zulte-Waregem in de overwinning tegen Charleroi. Mathijs speelde zijn 100ste wedstrijd voor de fusieploeg, en had met 2 doelpunten een groot aandeel in de zege. Het lijkt erop dat de teller voor Mathijs bij Waregem net boven de 100 wedstrijden zal blijven steken. De Oostvlaming vertekt tijdens de winterstop immers zo goed als zeker naar het Griekse Panthrakikos.

Zulte-Waregem – Charleroi 4-2

Zulte-Waregem kon gisteren eindelijk opieuw winnen. Na de stuntzege van enkele weken geleden tegen Anderlecht, draaide het vierkant bij Zulte-Waregem. Gisteren was het echter opnieuw feest in het Regenboogstadion na een knappe 4-2 overwinning tegen Charleroi.

Grote bezieler van de overwinning was Tim Matthijs, die in zijn 100ste wedstrijd voor Zulte-Waregem nog eens in de basis stond, en bedankte voor het vertrouwen met 2 doelpunten. Al na een kwartier opende Mathijs de score na een slordigheid in de bezoekende verdediging, en vlak voor rust zorgde hij voor de 3-1. Tussendoor zette Leye een strafschop om na een lichte trekfout op Meert, nadat ook Charleroi al een zeer bestwistbare penalty had gekregen. De thuisploeg had trouwens nog een strafschop kunnen krijgen, nadat opnieuw Stijn Meert onderuit gehaald werd in de zestienmeter.

Charleroi speelt een zwakke wedstrijd, en de score had zelfs nog hoger kunnen oplopen. Leye miste echter kans na kans in de tweede helft. 20 minuten voor tijd vond hij dan toch de weg naar de netten voor de 4-1. Daarna speelt Zulte-Waregem de partij probleemloos uit. Théréau kan wel nog zijn eerste goal van het seizoen maken waarmee hij de 4-2 eindstand op het bord zette.

Tubize – KV Kortrijk 3-3

Beide nieuwkomers in de eerste klasse zorgden voor een spektakelrijke pot voetbal. Al na 17 minuten komt de thuisploeg op voorsprong. Na een onnodige overtreding van Guédioura mag Perbet een strafschop nemen. De bal gaat via de paal voorlangs, maar Mollez stond te ver voor de doellijn, en de penalty moet opnieuw genomen worden. Dit keer mist Perbet niet.

Kortrijk is echter niet onder de indruk, en gaat volop in de achtervolging. Op het halfuur pakt Coulibaly uit met een goeie dribbel, die uitmondt in de gelijkmaker. 1-1 is ook de ruststand.

Na de pauze blijft het spel goed op en neer gaan. Perbet brengt zijn ploeg al vlug opnieuw op voorsprong, maar KVK reageert gevat via Verbrugghe, die zijn eerste goal van het seizoen maakt. Perbet kent bij Tubize echter een begenadigde dag, want vrijwel meteen na de gelijkmaker van Kortrijk trekt hij opnieuw ten aanval, en scoort zowaar zijn derde van de avond. Coulibaly wil echter niet onderdoen, en na een goeie actie van invaller Ibou brengt hij de bordjes opnieuw in evenwicht. Eindstand: Jeremy Perbet – KV Kortrijk 3-3.

Racing Genk – Cercle 3-2

Het blijft een wisselvallig seizoen voor Cercle, dat gisteren de duimen moest leggen tegen Racing Genk. Groen-zwart begon nochtans vrij goed aan de partij, maar het was toch Genk dat al vlug op voorsprong kwam via een kopbal van João Carlos. Jasjtsjoek maakte nog gelijk, maar op slag van rust zorgt Dugarry opnieuw voor een Genkse voorsprong: 2-1.

Na de rust wordt het al snel 3-1 via Tóth. De Sutter brengt nog even hoop voor Cercle met een schitterende goal, maar verder geraken de Bruggelingen niet. Het blijft 3-2.

Gent – Roeselare 4-0

Voor Roeselare lijkt het behoud verder af dan ooit na een zware 4-0 pandoering op het veld van AA Gent. De West-Vlamingen komen in de eerste helft amper in het stuk voor, en kijken bij de rust al tegen een 2-0 achterstand aan. Veel inzet na de rust bij Roeselare, maar dat levert weinig doelgevaar op. Het is Gent dat de score nog kan uitdiepen. 4-0 is het zware verdict bij het laatste fluitsignaal. Het wordt voor Dennis Van Wijk nog een moeilijke opdacht om het tij bij Roeselare te doen keren.