Voetbal- SV Roeselare wint verdiend in Tubeke

Roeselare moet zich steeds minder zorgen maken over rechtstreeks degraderen. Club Brugge nestelt zich steviger op de derde plaats, en Zulte Waregem duwde Cercle nog wat verder in de dieperik.

Tubeke – SV Roeselare 0-1

Een afgeweken vrije trap van Arturo van Heuvel legde de wedstrijd in de 19de minuut al in de beslissende knoop. MacDonald vergat daarna de wedstrijd te beslissen, maar Tubeke was zo zwak, dat Roeselare nooit in de problemen kwam.

Club Brugge-Charleroi 2-1

De twee ploegen gingen voluit voor de overwinning. Akpala opende de score tegen zijn ex-ploeg, maar Charleroi kwam langszij met een schitterende goal van Gregoire. Club gaf niet af, en werd in de blessuretijd beloond toen Simaeys de winning-goal binnenkopte.

Zulte Waregem – Cercle Brugge 3-1

4 op 30 voor Glen De Boeck en de zijnen na deze nieuwe nederlaag. Cercle kwam nochtans op voorsprong, via Gombani, en bracht ook het betere voetbal. Sergeant miste de 0-2. na de rust kregen we een ander verhaal. Drie nieuwe spelers gaven Zulte Waregem meer scherpte. Serebrennikov beging een penaltyfout op Mattan, Makiese zette die feilloos om. Matton zelf, en Berrier bezegelden daarna op drie minuten tijd het lot van Cercle.