Voetbal – Sonck redt Club, Kortrijk wordt vernederd

Wesley Sonck heeft nog maar eens Club Brugge over de streep getrokken. Met twee doelpunten temde hij de rode lantaarn Bergen. KV Kortrijk komt in steeds grotere problemen. Zulte Waregem vernederde de Kerels met 5-1. Cercle Brugge kende een goede generale repetitie Achter de Kazerne.

Club Brugge – Bergen 3-2

Een vrije trap van Sonck in de slotfase voorkwam een blamage voor Club Brugge, dat liefst twee keer op achterstand was gekomen tegen de rode lantaarn. Dat gebeurde telkens na defensief geklungel, waar Gueye van kon profiteren. Tussendoor had Akpala een bal op de een of andere manier voorbij Herpoel gekregen, weliswaar na een knappe opening van Odjidja.

Net na de rust kopte Sonck beide ploegen weer op gelijke hoogte, maar toen had het publiek al lang zijn ongenoegen laten blijken. In de tweede helft kwam Club toch opzetten, met o.a. een schot van Dirar op de lat. Het late doelpunt van Sonck (zijn veertiende) bezorgde Club zo goed als zeker de derde plaats.

SV Zulte Waregem – KV Kortrijk 5-1

Net na de rust haakte D’Haene de doorgebroken Barbosa. Net buiten de zestien, maar Barbosa zette zelf de penalty om. Kortrijk haalde opgelucht adem, maar toen Belhocine een rode kaart kreeg, verzoop de ploeg compleet. Twee klasseflitsen van Berrier zetten Zulte Waregem op weg, een loepzuivere hattrick van Makiese voltooide de vernedering van de Kerels. Als Roeselare wint van Dender, zakken zij dankzij een 3 op 33 naar een barrageplaats. Zulte Waregem komt nog steeds in aanmerking voor Europees voetbal.

KV Mechelen – Cercle Brugge 0-1

Cercle Brugge heeft de generale repetitie voor de bekerclash met een positieve noot afgesloten. Een heerlijk doelpunt van Prince Nyoni bezorgde groen-zwart de overwinning in een matige wedstrijd. De Boeck liet heel wat titularissen rusten en dat voelde Cercle, want het leeuwendeel van het balbezit was voor de Mechelaars. Die konden weliswaar amper een kans creëren. Cercle won voor de zesde opeenvolgende keer van KV Mechelen. Dinsdag verdedigt het een 2-1 uitgangspositie in de return van de halve finale van de beker.