Voetbal: Rolf Rüssmann (ex-Club Brugge) overleden

Redactie KW

De voormalige Duitse international Rolf Rüssmann, die in 1973 enkele maanden voor Club Brugge voetbalde, is op 58-jarige leeftijd overleden na een slepende ziekte.

Rüssmann kwam in de zomer van 1973 bij Club Brugge terecht, nadat hij – net als een groot aantal van zijn ploegmaats bij Schalke 04 – in het toenmalige West-Duitsland een schorsing had opgelopen vanwege zijn betrokkenheid bij een omkoopschandaal. Toen die schorsing evenwel al in november werd opgeheven, keerde de blonde middenveldspeler meteen naar Gelsenkirchen terug. Hij speelde in totaal 17 wedstrijden voor blauw-zwart: 11 in competitie, 1 bekermatch (1 doelpunt) en 4 Europese duels (1 doelpunt).

Rolf Rüssmann evolueerde van middenveldspeler tot libero, en groeide later uit tot titularis in het West-Duitse nationale elftal. Tussen 1977 en 1980 speelde hij 20 interlands, waaronder 6 wedstrijden op de Wereldbeker in Argentinië. Hij speelde voor Schalke 04 en later voor Borussia Dortmund in totaal 453 wedstrijden in de Bundesliga.

Na zijn spelersloopbaan werd Rüssmann manager van achtereenvolgens Borussia Dortmund, Borussia Mönchengladbach en VfB Stuttgart.

bron: clubbrugge.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier