Voetbal – Roeselare terug naar af

Roeselare verloor met 1-2 van Tubeke, en komt zo opnieuw op de laatste plaats terecht. Vrijdag al won Cercle van Zulte Waregem.

SV Roeselare – Tubeke 1-2

Roeselare kon geen verlengstuk breien aan de knappe prestatie van vorige week in Mechelen. Van bij begin van de wedstrjid was Tubeke de meest dreigende ploeg, en na een kwartier opende Perbet de score. Op het half uur kon de ploeg van Dennis Van Wijk gelijkmaken, wanneer Oliseh een corner aan de tweede paal binnenkopte. Na niet eens zo’n slechte eerste helft was de score in evenwicht: 1-1.

Roeselare kwam het best uit de kleedkamer maar zag enkele kansen gepareerd worden door een sterk keepende Ardouin. Tubeke nam daarna over, en na een slecht weggewerkte hoekschop scoorde Neels de 1-2. Roeselare probeerde nog tegen te prikken maar Tubeke hield de wedstrijd goed op slot en was zelfs nog dicht bij een derde goal. Het blijft uiteindelijk 1-2. De knappe overwinning van Roeselare vorige week bij Mechelen is daarmee teniet gedaan. De ploeg van Dennis Van Wijk neemt opnieuw de rode lantaarn over van Tubeke.

KV Kortrijk – KV Mechelen 0-0

Een matige partij in het Gulden Sporenstadion. De thuisploeg kon op een slecht bespeelbaar veld nooit het overwicht nemen. Mechelen daarentegen speelde erg gretig maar kon Mollez niet in verlegenheid brengen. De Kortrijkse doelman keepte solide en hield onder meer Gorius en Vleminckx van een doelpunt.

Hetzelfde spelbeeld in de tweede helft. Mechelen kan het meeste aanspraak maken op een doelpunt, maar Mollez houdt opnieuw zijn netten schoon. Het blijft 0-0. Kortrijk komt al bij al goed weg, en is ondertussen al meer dan een jaar ongeslagen in eigen stadion.

Cercle – Zulte Waregem 2-0

Vrijdagavond pakte Cercle de 3 punten tegen Zulte-Waregem. Zonder echt goed voetbal te brengen behield Cercle heel de wedstrijd een licht overwicht. Het duurde echter tot na de rust voor dat overwicht in doelpunten kon omgezet worden.

De ingevallen Stijn De Smet opende kort na de rust de score, en vlak voor affluiten beslechtte Nyoni het pleit helemaal. Cercle wint zonder veel glans, maar schuift in het klassement wel op naar een negende plaats.