Voetbal: Roeselare stunt op Sclessin

Roeselare heeft voor een verrassing van formaat gezorgd door landskampioen Standard met 0-1 te verslaan. Club Brugge kwam in eigen huis niet verder dan een 1-1 gelijkspel. KV Kortrijk pakte de volle buit op Staaien.

Standard – Roeselare 0-1

Roeselare zorgde voor de stunt van de speeldag door Standard met 0-1 te verslaan. Witsel en Jovanovic kwamen in de eerste helft dicht bij de openingstreffer, maar Roeselare hield al bij al eenvoudig stand. Het was zelf dicht bij een doelpunt, de knal van Dequevy strandde op de paal. Diezelfde Dequevy kende meer bijval 5 minuten na de rust. De Brusselaar mocht vanop de eigen helft vertrekken én scoren. Standard drong nog aan, maar Sierens stond meer dan eens pal. Roeselare komt door deze overwinning niet weg van de laatste plaats, want Lokeren won met 0-5 op Moeskroen.

Club Brugge – KV Mechelen 1-1

De eerste grote kans van de wedstrijd was voor rechtsachter Ryan Donk, die een omhaal op de onderkant van de lat zag belanden. Nong reageerde voor KV Mechelen, maar zijn pegel werd door Stijnen in hoekschop verwerkt. Voor doelpunten was het wachten tot in de tweede helft. Destorme zorgde voor 0-1, al was er wel even discussie of zijn kopbal wel degelijk de doellijn had overschreden. Koster reageerde en bracht Perisic, Dahmane en Kouemaha in de ploeg. Die laatste zorgde met een kopbal vanuit buitenspel voor de gelijkmaker. De voorzet was van Perisic.

Sint-Truiden – KV Kortrijk 0-2

Kortrijk zat al na 6 minuten op rozen. Doelman Mignolet van Sint-Truiden liet de bal na een hoekschop uit z’n handen glippen. Benko kon profiteren en 0-1. De thuisploeg ging verwoed op zoek naar de gelijkmaker, maar telkens stond er een been of een sterke Verbauwhede in de weg. In de slotfase kon Benteke de score nog verdubbelen. Hij scoorde in een leeg doel, nadat Mignolet mee was gaan aanvallen. Kortrijk sluipt met de zege op Staaien de top 5 binnen.