Voetbal – Roeselare naar halve finale

SV Roeselare heeft zijn seizoen toch wat kleur kunnen geven door de halve finales van de beker te bereiken. Kortrijk werd gewipt dankzij een laat doelpunt van Dequevy. Club kon in Gent geen mirakel verwezenlijken. Luigi Pieroni velde het doodsvonnis van Club.

Kortrijk probeerde zijn 3-2 voorsprong uit de heenwedstrijd te verdedigen, en leek daar lange tijd in te slagen. Veel kansen waren er niet, een schot van Dissa en een knal van Ciman, meer kregen de 22 acteurs niet voor mekaar.

In de tweede helft kwam Kortrijk dreigender opzetten. Van Wijk reageerde door de licht geblesseerde Rukavytsya in te brengen. Een doelpunt van Mirvic werd voor buitenspel afgekeurd. Sierens moest een hard schot van Hempte neutraliseren. Zeven minuten voor tijd glipte Dequevy met de hulp van Nikolic door de Kortrijkse verdediging, en scoorde de 1-0. Voldoende voor de kwalificatie.

Maandag zit Roeselare, samen met Cercle Brugge, KV Mechelen en AA Gent in de pot voor de loting van de halve finales.

AA Gent – Club Brugge 1-0

Koster had zijn ploeg flink gewijzigigd in de hoop het tij te keren. Hoefkens, Dirar, Blondel, Geraerts, Kouemaha, Alcaraz en Perisic vielen naast de 11. Sonck en Akpala speelden nog eens samen in de spits, maar kregen geen bruikbare ballen van Chavez, Lestienne en Van Acker. Simaeys scoorde wel, maar vanuit buitenspelpositie. Net voor de rust bereikte Rosales de volledig vrijstaande Pieroni, en de ex-topschutter had geen moeite om de 1-0 binnen te koppen. In de tweede helft ontbrak het geloof bij blauw-zwart om nog iets te forceren. Gent bereikte dan ook fluitend het eindsignaal, en de halve finales.