Voetbal: Roeselare geeft Lokeren pak voor de broek

Roeselare heeft onderin een gouden zaak gedaan. Het versloeg Lokeren met 1-4 en laat de rode lantaarn op Daknam. Ook KV Kortrijk maakte indruk door een 3-0 zege tegen GBA. Zulte Waregem versloeg dan weer Sint-Truiden met 2-0. En er was ook bekervoetbal gisteravond. De heenwedstrijd van de kwartfinale tussen Anderlecht en Cercle Brugge eindigde op 2-1.

Lokeren – Roeselare 1-4

Roeselare kwam in de eerste helft 0-1 voor via nieuwkomer Tomou, die een voorzet van Dissa fraai binnenkopte. Het begin van een fraaie avond voor Roeselare. Rukavytsya scoorde in z’n tweede wedstrijd meteen twee keer. 0-3 was de stand na een uur spelen. Lokeren prikte nog even tegen, maar Dequevy bekroonde z’n sterke wedstrijd met de 1-4. Roeselare laat zo de laatste plaats aan Lokeren.

Zulte Waregem – STVV 2-0

Ook Zulte Waregem heeft een uitstekende zaak gedaan in het klassement. Na de 2-0 overwinning tegen Sint-Truiden staat Essevee nu vierde. De twee doelpunten in een aangename partij vielen in het slotkwartier. Karel D’Haene en Teddy Chevalier waren de schutters van dienst.

KV Kortrijk – Germinal Beerschot 3-0

En de West-Vlaamse ploegen waren goed bij schot. Ook KV Kortrijk pakte de volle buit. In een prima eerste helft scoorden de Kerels drie keer. Ibou, Benteke en De Beule zorgden voor de 3-0. Na de rust probeerde GBA zich te herpakken, maar KV Kortrijk was nog dicht bij de 4-0. De jongens van Georges Leekens kloppen zo aan de deur van de top 6.

Anderlecht – Cercle Brugge 2-1

In de laatste heenwedstrijd van de kwartfinales van de beker van België heeft Cercle Brugge z’n kansen weten gaaf te houden. Boussoufa scoorde al vroeg in de partij op penalty, na een fout van Sergeant op Kanu. De gelijkmaker van de bezoekers in de tweede helft viel min of meer uit de lucht. Bozovic scoorde op aangeven van Jelle Vossen. Diezelfde Vossen had dan de 1-2 aan de voet, maar trapte naast de bal. Het doelpunt kwam er wel aan de overkant. Kouyaté scoorde met een kopbal. 2-1, de terugwedstrijd in Brugge belooft nog spannend te worden.