Voetbal: punt voor Kortrijk en Zulte Waregem

Een late goal van Capon zorgde voor een 1-1 eindstand in KV Kortrijk – Westerlo. Ook Zulte Waregem speelde gelijk: 2-2 op Genk. Roeselare verloor in extremis met 1-2 van STVV.

KV Kortrijk – Westerlo 1-1

De eerste helft was een maat voor niets. Een besneeuwd veld maakte goed voetbal onmogelijk. Na de rust stopte het met sneeuwen, wat het spelbeeld meteen ten goed kwam. Verbauwhede reageerde knap op een poging van de heroptredende Ruiz. Aan de overkant besloot Benko net naast. De 0-1 viel 5 minuten na de rust via de voet van Dekelver.

De wedstrijd leek op 0-1 te gaan eindigen, maar daar besliste invaller Capon anders over. Met een volley zette hij Kortrijk naast Westerlo. In de toegevoegde tijd besloot Ciman nog een vrije trap op de lat.

Genk – Zulte Waregem 2-2

Genk kwam op een verwarmd veld 1-0 voor via Ogunjimi, die uiteindelijk scoorde na heel wat geharrewar. Lang kon de thuisploeg niet genieten van die voorsprong. Een vrije trap van Berrier ging via Tiago in doel. Net voor de rust moest Zulte Waregem dan met 10 verder, na de uitsluiting van Hyland. De bezoekers kwamen dan toch op voorsprong na een fraaie goal van Chevalier. Genk zette dan alles op alles, met resultaat. Opnieuw Ogunjimi scoorde de gelijkmaker.

Roeselare – Sint-Truiden 1-2

Na de 0-1 overwinning op Standard ging Roeselare met frisse moed op zoek naar nieuw puntengewin. Op een wit tapijt viel het openingsdoelpunt tien minuten voor tijd. Invaller Nikolic scoorde de 1-0. Een andere invaller, Jonathan Wilmet zordgde met een wereldgoal voor 1-1. Een gelijkspel zou terecht zijn geweest, maar Sidibe besliste daar in de toegevoegde tijd anders over.

Cercle Brugge – Moeskroen 5-0 ff

Moeskroen gaf forfait voor deze wedstrijd.