Voetbal – nieuwe Fransman voor Essevee

Redactie KW

Na de eerdere goeie ervaringen met de Franse spelersmarkt heeft Zulte Waregem met de komst van Teddy Chevalier opnieuw een speler bij onze zuiderburen gevonden.

De 21-jarige rechtsvoetige beloftevolle aanvaller speelde de afgelopen zes maanden voor Royal Boussu Dour (het vroegere Francs Borains), waarmee hij via de eindronde de poort naar tweede klasse kon openbeuken. Voordien kreeg hij op 19-jarige leeftijd een profcontract bij de Franse tweedeklasser Guegnon, waarvoor hij twaalf keer in actie kwam. zijn jeugdopleiding genoot hij in Valenciennes. Chevalier tekende voor drie seizoenen.

Teddy Chevalier: “Ik denk dat ik in een familiale club terechtkom. De contacten met de mensen van de club waren hartelijk en hebben me ervan overtuigd dat dit een club is die me op het lijf geschreven is. Het is een hele mooie stap voor mij en mijn overgang naar Zulte Waregem is de ideale manier om te groeien en progressie te boeken. Hoewel ik Fransman ben, ken ik de Belgische competitie goed dankzij de samenvattingen op de Waalse tv-zenders. Ik wil me zo snel mogelijk integreren en kijk al uit naar de eerste training!”

Algemeen manager Vincent Mannaert: “Teddy Chevalier is een speler die het gevolg is van onze scouting, ook in lagere reeksen. Hij heeft een goeie opleiding genoten en het feit dat hij op jonge leeftijd prof kon worden bij een club uit de Franse tweede klasse is een referentie. Gezien onze goeie ervaringen met het aantrekken Fransen én gezien het feit dat het aantrekken van jonge spelers uit de lagere reeksen één van de manieren is waarop Zulte Waregem moet groeien, deden we deze transfer.”

Oefenprogramma (onder voorbehoud)

Donderdag 25 juni om 19u: Wielsbeke – ESSEVEE

Zondag 28 juni om 18u: Koksijde – ESSEVEE

Woensdag 1 juli om 19u: Club Brugge – ESSEVEE (terrein Koksijde)

Zondag 5 juli om 19u: RC Waregem – ESSEVEE

Woensdag 8 juli: Nader te bepalen

Zaterdag 11 juli om 18u: Roeselare – ESSEVEE (terrein Izegem)

Woensdag 15 juli om 19u: Cercle – ESSEVEE (terrein Koksijde) Zaterdag 18 juli om 18u: ESSEVEE – Sint-Truiden (terrein Racing Waregem)

Woensdag 22 juli om 19u: Valenciennes – ESSEVEE

Zaterdag 25 juli om 18 u: ESSEVEE – Dender

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier