Voetbal – KVO verliest zwaar van Westerlo

KV Oostende mag nu definitief een kruis maken over eerste klasse. Na een zware 5-1 nederlaag in Westerlo staat het alleen laatste met nul punten.

Na nog geen kwartier stond Oostende al met 2-0 in het krijt, na doelpunten van Vantornout, en Reynaldo. De bezoekers konden milderen met een kopbal van Gertjan Martens. Na de rust kwam KVO dicht bij de gelijkmaker, maar Brouckaert, Pinto en Vandamme misten de kansen. Halverwege de tweede helft dikte Owusu aan tot 3-1, en diezelfde Owusu velde het doodsvonnis van Oostende met zijn tweede doelpunt van de middag. Bart Goor plaatste het orgelpunt voor Westerlo, dat heel efficiënt was.

In de andere wedstrijd won Waasland-Beveren met 1-2 in Eupen. Waasland-Beveren is als enige ploeg nog foutloos.