Voetbal: KVO staat aan vooravond van moeilijk seizoen

Redactie KW

KV Oostende staat voor een moeilijke opdracht het komende seizoen. In een tweede klasse, die overspoeld is door ex-eersteklassers, wil de kustploeg toch een gooi doen naar de eindronde. Vorig seizoen lukte dat net niet. De ambities zullen niet makkelijk in te vullen zijn, want ook KVO krijgt moeilijk nieuwe spelers in zijn team. Gisteren hield KVO een eerste training.

KVO-trainer Thierry Pister ziet al vijf nieuwkomers in zijn ploeg. Twee jongeren van Club Brugge, Dwayne Dildick en Rommelaere, Gregory Delwarte, tweede doelman van Bergen, Xavier Deschacht, een spits van Deinze, met een bekende broer, en James Lahousse, na een ommetje bij OHL weer in eigen provincie aan het werk. Een rits spelers passeerde al de revue, maar die houden voorlopig allemaal de boot af.

“Het is kalm op de markt,” zegt voorzitter Yves Lejaeghere. “Ik denk dat wij nog redelijk productief zijn geweest met een vijftal transfers. Het is moeilijk. Ik denk dat veel spelers nog niet beseffen dat er ook een crisis is in voetballand. Daardoor zijn de prijzen nog te hoog.”

Hoedanook komen er nog drie of vier onmiddellijk inzetbare spelers bij. Een deadline wil Pister daar niet op plakken, want de KVO-trainer wil geen kat in een zak kopen om zijn ambitie en die van de club waar te maken.

“Ik denk dat iedereen het moeilijk heeft. Neem nu Lierse, voor iedereen torenhoog favoriet,” zegt Pister. “Ik denk dat zijn het even moeilijk hebben als Oostende. Misschien liggen hun doelstellingen anders dan de onze. Ik wil mee zijn met de trein, die van de bovenste 8 ploegen, wat het ook mag zijn. Ik wil op die trein stappen. Ik wil mee zijn om met die 5,6 te wedijveren.”

KV Oostende speelt morgen zijn eerste oefenmatch in Oudenburg. Hopelijk gaat deze ploeg dan niet de mist in.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier