Voetbal – KVO speelt gelijk tegen Kayseri Erciyesspor

Redactie KW

KV Oostende heeft de fandag afgesloten met een 0-0 gelijkspel tegen de Turkse eersteklasser Kayseri Erciyesspor, de ploeg van ex-KVO-spits Bjorn Vleminckx.

De Turkse eersteklasser met Vleminckx (ex-KVO en Club Brugge) en Azofeifa (ex-Gent) in haar rangen begon het ‘felst’ aan de wedstrijd, zonder echt in de Oostendse zestien te geraken. De bezoekers konden enkel dreigen met een gekraakt schotje van Avci, opgeraapt door Kudimbana. Geleidelijk aan herstelde KVO het evenwicht en na een vrije trap van Brouckaert diende de bezoekende doelman plat te gaan. Net voor de koffie kreeg KVO na een zeer mooie combinatie de beste kans. Na een paar tussenstations kon Depoitre net niet bij een center van de opgerukte Kaminiaris. Even voordien dreigden de bezoekers via een kopbal van de ‘onzichtbare’ Vleminckx, die het niet onder de markt had met de Oostendse centrale verdedigers (Brillant en Schmisser).

De Oostendse fusieploeg begon met zeer goede intenties aan de tweede helft. Na een goed aangesneden vrijetrap van Brouckaert kopte Luissint van dichtbij op de doelman. De zeer actieve Depoitre onderschepte een slechte terugspeelbal, maar Brouckaert knalde diens voorzet voorlangs. De kustploeg stoomde door en na een knappe combinatie in de bezoekende zestien knalde Brouckaert opnieuw voorlangs. De naar adem happende Turkse ploeg raakte sporadisch in de buurt van Kudimbana en kon enkel dreigen na balverlies op het Oostends middenveld, doch de KVO-goalie haalde de schuiver in twee tijden uit de linkerbenedenhoek. Aan de overzijde diende de Turkse doelman een klein mirakel uit zijn mouw te schudden op een kopbal van Schmisser, na een hoekschop van Brouckaert. De bijna werkloze Kudimbana werd nog wakker geschud toen Hanni na een scrimmage voor doel vanop zestien meter op zijn vuisten knalde. Dit was het laatste wapenfeit in een geslaagde generale repetitie waar enkel de doelpunten ontbraken.

Ploegopstelling KV Oostende: Kudimbana, Luissint, Schmisser, Siani (76′ Mushekwi), Depoitre, Jonckheere (73′ Martens), Brillant, Van Imschoot (65′ Moreels), Kaminiaris (60′ De Schutter), Brouckaert, Dessaer (76′ Foket)

(bron : www.kvo.be)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier