Voetbal: KVO pakt derde plaats

KV Oostende heeft met een zuinige 2-1 zege tegen hekkensluiter Brussels een goede zaak in de rangschikking gedaan. KVO staat nu derde na Woluwe en Westerlo.

Trainer Vanderbiest koos voor Moreels in plaats van Vandamme in de spits. In een matige eerste helft was het wachten tot de 33ste minuut vooraleer de score werd geopend. Depoitre stuurde Moreels alleen op Coqu af, en liet die geen schijn van kans. KV Oostende kon niet lang genieten van de voorsprong, want zes minuten later tikte Bonnes een voorzet binnen. 1-1 was ook de ruststand.

De thuisploeg begon het gretigst aan de tweede helft, en toen Brouckaert Depoitre in het straatje leidde, nam die de Brusselse keeper tegenvoets. Brussels, dat deze week zijn trainer ontsloeg, bleef niet bij de pakken zitten, en vooral Bonnes ontpopte zich tot gevaarlijke klant. Maar scoren lukte niet meer, en zo hield KV Oostende de drie punten in het Albertpark.