Voetbal: KVK wipt Standard uit de beker

Kristof Van Hout, tweede doelman van KVK, werd de held van de avond. (Foto Belga)
Redactie KW

KV Kortrijk heeft na strafschoppen landskampioen Standard uit de beker gewipt. Grote held was derde doelman Van Hout. Club Brugge had aan één doelpunt genoeg om verder te gaan naar de achtste finales.

KV Kortrijk – Standard 1-1 (4-2)

Kortrijk en Standard maakten er een leuke bekerwedstrijd van. Coulibaly opende de score, met een fraaie lob over De Vriendt, maar tien minuten later was alles te herdoen toen Mbokani de gelijkmaker in doel joeg. In de openingsfase van de tweede helft hield Van Hout de thuisploeg recht. Vooral benko kreeg de bal niet voorbij de Kortrijkse doelman. Na de verlengingen kregen we strafschoppen, en die begonnen slecht voor Kortrijk, want De Vriendt pakt de bal van Kums. Gelukkig werd dat foutje ruimschoots rechtgezet door Van Hout, die de strafschoppen van Toama en Marcos kon pareren. Dalmat trapte daarna nog op de paal, waardoor Kortrijk een ronde verder gaat.

Club Brugge – Beveren 1-0

Club Brugge domineerde tweedeklasser Beveren op alle mogelijke vlakken, maar de bal in het doel van Rubin Dantschotter krijgen, was een andere zaak. Het was wachten op een vrije trap van Ivan Leko, waarop Clement goed inliep en binnenkopte. Nog maar eens de oude krijger die de ban brak dus. Club kreeg ook in de tweede helft tal van kansen, maar de score opdrijven, lukte niet meer.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier