Voetbal: KVK wint derby aan de Gaverbeek

KV Kortrijk heeft 6 op 6 behaald. Na de overwinning tegen AA Gent, moest ook gisteravond Zulte Waregem voor de bijl. 0-2 werd het in het Regenboogstadion. Cercle haalde nog eens ouderwets uit: 0-4 op het veld van Charleroi. Roeselare werd met 5-1 vernederd door AA Gent.

KV Kortrijk – Zulte Waregem 0-2

De eerste doelkans voor Kortrijk was meteen raak. Benko scoorde net voor het kwartier de 0-1. Chevalier en Berrier kregen de kans op de gelijkmaker, maar Verbauwhede stond pal.

In de tweede helft ging Zulte Waregem op zoek naar de 1-1, maar het doelpunt viel aan de overkant. Een afwachtend Kortrijk kon profiteren van een misverstand tussen Bossut en Buysse. Benteke zorgde voor 0-2. Kortrijk staat nu zevende, Zulte Waregem moet tevreden zijn met de elfde plaats.

Charleroi – Cercle Brugge 0-4

Charleroi begon het best aan de partij, maar moest al snel met tien man verder na de uitsluiting van Kere. Serebrennikov scoorde op penalty. Net voor de rust werd het nog 0-2 via Jasjtsjoek. In de tweede helft toonde debutant Jelle Vossen meteen z’n waarde. De 0-3 en 0-4 was van de voet van de ex-Genkenaar.

AA Gent – Roeselare 5-1

Nog voor de rust moest Roeselare met 9 verder na de uitsluiting van Mirvic en Kucera. De stand na 45 minuten was 1-0, een doelpunt op vrije trap van Azofeifa. In de tweede helft denderde AA Gent over Roeselare. Twee keer Leye, Ljubijankic en De Smet zorgden voor 5-0. De 5-1 van debutant Vidarsson was niet meer dan een pleister op een houten been.