Voetbal – KVK redt zich

KV Kortrijk speelt ook volgend seizoen in eerste nationale. Het won zelf met 1-3 in Westerlo, terwijl Dender verloor van Charleroi.

Westerlo – KV Kortrijk 1-3

Jimmy Hempte bewees de Kortrijkse efficiëntie in de eerste helft. Ruiz kroonde zich tussendoor tot topschutter van de competitie, maar KVK deed in de tweede helft lustig verder, met doelpunten van Barbosa en Kouyaté. Door de 1-2 nederlaag tegen Charleroi ontloopt Kortrijk de barragewedstrijden.

Club Brugge – Moeskroen 4-1

Club nam mooi afscheid van een slecht seizoen, door een 4-1 zege tegen Moeskroen. Dirar opende de score met een prachtig schot in de kruising. Dahmane lag aan de basis van het Moeskroense tegendoelpunt, maar maakte even later zijn fout zelf goed. Akpala zette de 3-1 ruststand op het bord. Een afwachtender Club kon na de rust nog een doelpunt bijdoen. Simaeys liet de supporters toch met een goed gevoel de zomer in trekken.

SV Roeselare – Cercle Brugge 1-2

Van Wijk liet een aantal spelers rusten, maar zag zijn ploeg net voor rust toch op voorsprong komen via Ouattara. Na de rust mochten Buffel en de Smet invallen, en zorgde Cercle in het slotkwartier nog voor een valse Roeselaarse noot. Boi en Gombani plaatsten Cercle alsnog in de linkerkolom.

Zulte-Waregem – Bergen 3-0

Diane en Brahami moesten nog voor de rust opkrassen. Roelandts kon profiteren, en deed dat nog eens over in de tweede helft. Nfor maakte het Waregemse feest compleet.