Voetbal – KVK blijft in slechte papieren

KV Kortrijk kwam thuis niet verder dan een 2-2 gelijkspel tegen Tubeke. Daardoor blijft het in de gevarenzone.

KV Kortrijk – Tubeke 2-2

Het begon nochtans goed voor Kortrijk, toen Ardouin een schot van Bakx verkeerd beoordeelde. Tubeke kwam echter langszij via Perbet. Een strafschopfout op Bakx luidde de tweede Kortrijkse goal in. Verbrugghe miste wel, maar Coulibaly was goed gevolgd.

In de tweede helft had Kortrijk controle over de match, maar het verzuimde zijn voorsprong uit de bouwen. Met kwalijke gevolg, want in de slotfase kreeg Dajic nog de 2-2 voorbij Mollez.

Charleroi – Zulte Waregem 1-0

Zulte Waregem deed een slechte zaak in de strijd voor een Europees ticket. In Charleroi loerden ze vooral op de counter, maar kenden ze in het openingskwartier al heel wat geluk dat Thereau niet bij de zaak was. Zulte Waregem dreigde via Nfor, maar scoren lukte niet. In een zwakke tweede helft zat het venijn in de staart. Een knappe actie van Grégoire, die wel veel te veel ruimte kreeg, besliste de wedstrijd.