Voetbal: KV Kortrijk zet Roeselare makkelijk opzij

KV Kortrijk mag meer en meer beginnen dromen van de top 6. Na de makkelijke 0-2 zege op Roeselare staan de mannen van Georges Leekens op een vierde plaats. Op Schiervelde wordt de dreiging van de eindronde met tweedeklassers steeds groter.

Slechts één wedstrijd gisteravond in de Jupiler League en daarin viel al snel een doelpunt. Na negen minuten scoorde Ciman met het hoofd. Halfweg de eerste helft kreeg Roeselare een eerste kans via Rukavytsya, maar hij besloot in het zijnet. Kums en Benteke reageerden, Verbauwhede stopte aan de overkant een poging van Dequevy. Net voor de rust kon Kortrijk de score verdubbelen. David Vandenbroeck kopte de vrije trap van Hempte voorbij Sierens. In de tweede helft werd Kortrijk niet meer verontrust. 0-2 de eindstand. Kortrijk staat nu gedeeld vierde met Zulte Waregem. Roeselare ziet de eindronde met tweedeklassers steeds dichterbij komen.