Voetbal – KV Kortrijk zet reeks verder

KV Kortrijk bevestigt z’n uitstekende competitiestart. Op de vierde speeldag gingen de Kerels met 1-2 winnen op het veld van promovendus Lierse. Zulte Waregem pakte dan weer z’n eerste driepunter van het seizoen. Het won overtuigend met 4-0 van Cercle Brugge.

KV Kortrijk kwam na 20 minuten op voorsprong tegen Lierse na een doelpunt van Pavlovic, die ook vorig week al wist te scoren. Na de rust verdubbelde El Ariachi de score op penalty. Even daarvoor had Davy De Beule z’n tweede gele kaart gekregen. Maar Kortrijk kwam niet meer in de problemen. De aansluitingstreffer van Lierse viel pas in de laatste minuut. KV Kortrijk wint dus met 1-2 en komt zo samen met Anderlecht voorlopig op kop van het klassement.

Zulte Waregem scoorde vier keer tegen Cercle Brugge, dat na de zege tegen stadsgenoot Club Brugge opnieuw met de voetjes op de grond staat. Bij de rust stond het 1-0 na een doelpunt van Habibou. In de tweede helft dikten D’haene, Sterckx en Meert de score verder aan.