Voetbal – KV Kortrijk niet langer ongeslagen

KV Kortrijk is niet langer ongeslagen. De ploeg van Hein Vanhaezebrouck verloor met 1-0 op Standard. Cercle hield in extremis een punt thuis tegen Lokeren. Anderlecht-Zulte Waregem werd 0-0.

KV Kortrijk verloor met het kleinste verschil op het veld van Standard. Pieroni scoorde 12 minuten na de rust het enige doelpunt van de wedstrijd. Kortrijk kwam niet in z’n normale spel en liep zo op z’n eerste nederlaag van het seizoen.

Cercle Brugge kwam tegen Lokeren net voor het halfuur 0-1 achter door een doelpunt op vrije trap van Ivan Leko. In de tweede helft ging Cercle verwoed op zoek naar de gelijkmaker, maar het duurde tot in de slotseconden van de toegevoegde tijd vooraleer die er kwam. Na een vrije trap van Van Eenoo scoorde Reynaldo in de rebound.

Zulte Waregem pakte een punt op het veld van landskampioen Anderlecht. Essevee kwam in de slotfase goed weg toen Suarez twee maal de paal op z’n weg vond. Aan de overkant miste Anderlecht-huurling Sterckx nog de unieke kans op 0-1.