Voetbal: KV Kortrijk blijft winnen, Roeselare nu voorlaatste

In de hoogste klasse van het voetbal heeft KV Kortrijk opnieuw een uitstekende zaak gedaan. Kortrijk versloeg in eigen huis Cercle Brugge met 3-1. Zulte Waregem liet punten liggen tegen Roeselare, dat daardoor wegkomt van de laatste plaats.

KV Kortrijk – Cercle Brugge 3-1

KV Kortrijk blijft stevig op koers voor de top 6. Tegen Cercle Brugge werd vrij eenvoudig gewonnen. Uitblinker Benteke zorgde voor 1-0, dat was ook de stand bij de rust. Cercle probeerde te reageren in de tweede helft, een poging van Jachtsjoek belandde daarbij op de paal. Twintig minuten voor tijd werd het dan 2-0 via De Beule. Mo Messoudi zette dan nog de 3-0 op het bord. Evens maakte nog de eerredder voor Cercle. Kortrijk rukt door deze zege op; in het klassement staat het nu vierde. Cercle ziet z’n goeie reeks na nieuwjaar afgebroken.

Zulte Waregem – Roeselare 1-1

De thuisploeg kwam al na een kwartier op voorsprong. Een kopbaldoelpunt van Kevin Roelandts. Maar enkele minuten later was de stand alweer in evenwicht. Na een fraaie actie scoorde Dissa. In de tweede helft kon Zulte Waregem te weinig dreigen. Roeselare hield stand en pakt zo een belangrijk punt. Het laat de rode lantaarn nu aan Lokeren. Zulte Waregem verliest dan weer belangrijke punten met het oog op de play-offs.