Voetbal: KSV Roeselare betaalt 900.000 euro voor 9 overtollige spelers

Redactie KW

Ook dit seizoen blijft KSV Roeselare de naweeën ondervinden van de passage van Wim De Coninck. De club betaalt ook nu nog voor maar liefst negen spelers die niet aan spelen toekomen. Krant van West-Vlaanderen becijferde dat die negen spelers de club ook dit seizoen nog minstens 900.000 euro kosten.

Met een kern van meer dan 30 spelers zetten Wim De Coninck en Dirk Geeraerd KSV Roeselare naar hun hand. De bende van Wim weegt echter nog altijd enorm op het budget van de eersteklasser, aangezien heel wat spelers een contract kregen dat pas in 2010 of 2011 afloopt.

Negen blijven er over

Dennis van Wijk slaagde er in om enkele spelers door te sluizen, maar negen spelers blijven (voorlopig) op de loonlijst staan, zonder dat ze spelen. Het gaat om Bjorn De Wilde, Benjamin Lutun, Janne Hietanen, Mourad Jalliti, Mamady Kaba, Yanis Papassarantis en Alexandre Tokpa uit de B-kern en Jimmy Mulisa en Jonathan Bourdon uitde A-kern.

900.000 te grabbel?

Krant van West-Vlaanderen rekende uit dat die spelers de club dit seizoen nog meer dan 900.000 euro zullen kosten. Onnodig te zeggen dat de ploeg van dit seizoen er anders had uitgezien indien die 900.000 euro (of toch een groot deel ervan) ook daadwerkelijk kon gebruikt worden om de ploeg écht te versterken…

Lees het volledige verhaal in Sport West van Krant van West-Vlaanderen, de Weekbode Roeselare van vrijdag 28 augustus.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier