Voetbal: Kortrijk wint explosief duel tegen Zulte Waregem

Praktische info over de dakbedekking of de bovenkant van je dak. Hier hebben wij het dus over pannen, leien of riet, maar ook over materialen als aluminium, zink, koper, lood en ijzer.

KV Kortrijk – Zulte Waregem 2-0

Al na een kwartier moest de thuisploeg met 10 man verder na een rode kaart voor Ibou. Tien minuten later stond ook Zulte Waregem met een man minder op het veld. Roelandts werd na een tweede keer geel uitgesloten. Op doelpunten was het wachten tot de slotfase van de wedstrijd. Benteke scoorde de 1-0 na balverlies van Taravel. Kortrijk moest nog met 9 man verder na de uitsluiting van Pavlovic, maar scoorde in de blessuretijd wel nog 2-0 via opnieuw Benteke. De eerste zege voor KV Kortrijk in play-off 1. Zulte Waregem pakte in z’n vier play-offwedstrijden nog geen enkel punt.

Na de wedstrijd kreeg één van de assistent-scheidsrechters nog projectielen naar het hoofd gegooid . HIj moest langs de lijn worden verzorgd.

KV Mechelen – Cercle Brugge 1-0

Cercle Brugge heeft een slechte zaak gedaan in poule A van play-off 2. Na 11 minuten al maakte Gorius het enige doelpunt van de wedstrijd. In de toegevoegde tijd van de eerste helft scoorde Jelle Vossen op vrije trap, maar die goal werd afgekeurd na een duwfout van Evens in de muur. Na de rust was Cercle duidelijk de betere ploeg, Jachtsjoek scoorde ook, maar de 1-1 werd afgekeurd wegens vermeend buitenspel. Onterecht zo bleek. Woensdag krijgt Cercle een nieuwe kans tegen KV Mechelen. In het Jan Breydelstadion winnen de jongens van Glen De Boeck best om hun kansen in play-off 2 gaaf te houden.