Voetbal – Kortrijk verrast Cercle

KV Kortrijk is met 0-1 gaan winnen bij Cercle Brugge.

Het begin van de wedstrijd was gelijkopgaand, maar Kortrijk toonde zich iets scherper op de counter, terwijl Cercle moeite had om zijn diepe spits kanu te bereiken. Verbist had een wereldsave nodig op een kopbal van Barbossa. De debuterende Braziliaan lag aan de basis van de 0-1. Na een lange ren op rechts bediende hij Coulibaly, die slecht werd gedekt door Viane. Gombani verzuimde net voor de rust nog de gelijkmaker binnen te trappen.

Kortrijk liet in de tweede helft begaan. Cercle kreeg een aantal kansen, maar ofwel lag Mollez in de weg, of de paal. Snelders schoot in de slotfase nog voorlangs. Een leuke zege voor Kortrijk, tegen een Cercle dat te weinig bracht om zijn vierde plaats veilig te kunnen stellen.