Voetbal: kijkoperatie Franck Berrier (Zulte-Waregem) goed verlopen

Redactie KW

Franck Berrier, de Franse draaischijf van Zulte Waregem, is een eerste keer geopereerd aan zijn knie. De 26-jarige Berrier moest zondag na 25 minuten geblesseerd het veld verlaten tijdens de thuiswedstrijd tegen landskampioen Standard Luik (1-1). Een onderzoek bracht maandag aan het licht dat de voorste kruisbanden van de middenvelder gescheurd zijn. Vanmorgen heeft dokter Lagast in Deinze een kijkoperatie uitgevoerd.

Clubdokter Thierry Dalewijn was aanwezig bij de ingreep. “De
artroscopie is vlot verlopen. Daarbij werd bevestigd dat de kruisband van Franck doorgescheurd is. Volgende week donderdag wordt die hersteld. Daarnaast vertoonde zijn meniscus twee kleine scheurtjes maar die konden tijdens de kijkoperatie hersteld worden. Verder zijn er geen bijkomende letsels vastgesteld, zodat het geen twijfel lijdt dat hij volledig zal herstellen. Vanaf morgen krijgt hij al kiné om zijn herstel zo spoedig mogelijk te laten verlopen”, klonk het.

Berrier, vorig seizoen nog koning van de assist, zal minstens vier
tot zes maanden out zijn, waardoor Essevee de rest van het seizoen een belangrijke schakel dient te missen. De club is samen met Standard Luik nog in de running voor het laatste ticket voor play-off 1.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier