Voetbal: KBVB zet contract van keeperstrainer Vandendriessche stop

Redactie KW

Francky Vandendriessche is niet langer de keeperstrainer van de Rode Duivels. “De contractuele relatie is beëindigd”, zo meldt de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) dinsdag in een communiqué.

Dinsdagmiddag raakte al bekend dat Vandendriessche als gevolg van de zaak-Stijnen niet meer hoefde te komen voor de interlands tegen Turkije (10 oktober) en in Estland (14 oktober).

Toen Club Brugge-goalie Stijnen maandag meedeelde dat hij (voorlopig) niet meer voor de Rode Duivels wenst uit te komen, had hij het over de slechte mentaliteit bij de bond. Vandendriessche was dan ook een van de redenen waarom Stijnen er de brui aan gaf. De keeperstrainer zou immers gelekt hebben over de
opstelling van de Rode Duivels.

In een persbericht laat de KBVB weten dat “zij vanuit de bekommernis de sereniteit binnen de entourage van de nationale ploeg te bewaren, een einde stelt aan de contractuele relatie met dhr F. Vandendriessche, dit uiteraard zonder de oprechtheid en geloofwaardigheid van wie dan ook in twijfel te trekken”. “De KBVB
houdt eraan dhr Vandendriessche te danken voor zijn inzet en aan de nationale ploeg bewezen diensten”, besluit de tekst.

Vandendriessche werd op 10 juli aangesteld als vervanger van Theo Custers, wiens contract eind juni afliep. Hij heeft één cap als Rode Duivel. Op de Wereldbeker 2002 in Zuid-Korea en Japan was hij derde doelman. (Bron: Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier