Voetbal: Hoefkens na dit seizoen weg bij Club Brugge

© BELGA
Redactie KW

Aanvoerder Carl Hoefkens verlengt zijn in de zomer van 2012 aflopende contract bij Club Brugge niet. Club stelde een contractverlenging van twee seizoenen voor met een prestatiegerichte clausule in het tweede seizoen, maar Hoefkens besliste om daar niet op in te gaan.

De onderhandelingen tussen Club Brugge en Carl Hoefkens sleepten al geruime tijd aan. Uiteindelijk raakten beide partijen het niet eens. “Club Brugge deed Hoefkens aanvankelijk een voorstel voor één seizoen. Op vraag van de speler paste Club het voorstel aan en deed hem een aanbod om twee seizoenen bij te tekenen met een gedeeltelijk prestatiegerichte clausule voor het tweede seizoen. Donderdag liet Hoefkens weten finaal niet op het voorstel in te gaan. Tegelijk gaf hij wel aan dat hij op een positieve en succesvolle manier het seizoen bij Club Brugge wil afsluiten”, luidde de mededeling.

Teleurgesteld

Carl Hoefkens zelf reageerde vrijdag bijzonder teleurgesteld op de recente ontwikkelingen. “Zwartste dag in mijn carrière”, twitterde hij. Hoefkens staat sinds 2009 onder contract in het Jan Breydelstadion en was zowel onder Adrie Koster als Christoph Daum een vaste waarde in de Blauw-zwarte achterlinie.

Met revelatie Thomas Meunier en de beloftevolle Jimmy De Jonghe bereikte Club Brugge wel een principeovereenkomst over hun contractverlengingen. Meunier tekent eerstdaags bij tot 2016, De Jonghe krijgt een contractverlenging tot 2015, met optie voor een bijkomend seizoen. Ook voor de Nigeriaanse aanvaller Joseph Akpala ligt een contractverlenging voor twee seizoenen klaar.

(Belga/BS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier