Voetbal- Geen Bekerfinale voor Cercle

De loterij van de strafschoppen is niet gunstig uitgedraaid voor Cercle Brugge. KV Mechelen is de eerste bekerfinalist.

Dunkovic trapte de vijfde straschop voorbij Verbist, en bezorgde zo Malinois een ticket voor de bekerfinale. Tiny Sergeant had eerder al de eerste penalty voor Cercle gemist.

Het was de apotheose van een wedstrijd die op 2-1 was geëindigd, na 90 minuten en na 120 minuten, hetzelfde resultaat als in de heenwedstrijd. Cercle had de wedstrijd goed onder controle, tot er een bal voor de voeten van Vleminckx belandde, en die prachtig binnenschoot. Net voor de rust kopte Sergeant de gelijkmaker binnen.

In de tweede helft ontwikkelde de thuisploeg powerplay, terwijl Cercle daar te weinig tegenover bracht. Mununga zorgde voor verlengingen met een knappe kopbal. Rossini en Vleminckx kwamen nog dicht bij de beslissing, maar Verbist hield Cercle overiend tot de strafschoppen.