Voetbal Europa League: gelijkspel volstaat voor Club Brugge

Club Brugge heeft zich geplaatst voor de laatste voorronde van de Europa League. Tegen het Finse Lahti volstond een 1-1 gelijkspel, nadat Club thuis met 3-2 had gewonnen.

Club Brugge was duidelijk de betere ploeg. Het dwong ook heel wat kansen af, maar toch was het wachten tot de 76ste minuut vooraleer de voorsprong er kwam. De 0-1 van Akpala viel uitgerekend in een mindere periode van de bezoekers.

De Finnen kwamen heel wat minder sterk voor de dag dan in Brugge. In de hele eerste helft bleef Stijn Stijnen werkloos. Toch moest Club in de slotfase nog bibbergeld betalen, want 3 minuten voor tijd maakte Lahti gelijk. De goal van Jonathan Blondel in de heenmatch bleek dus van goudwaarde. Vanmiddag kennen Adrie Koster en co de tegenstander in de laatste voorronde. Club Brugge is reekshoofd in de loting.