Voetbal Europa League: Club Brugge stoot door

Club Brugge heeft zich na een thriller geplaatst voor de groepsfase van de Europa League. Na 90 minuten voetbal tegen het Poolse Lech Poznan stond 1-0 op het bord, hetzelfde resultaat als in de heenmatch. Verlengingen dus, waarin niet werd gescoord. In de penaltyreeks kroonde doelman Stijnen zich tot de held van de avond.

Club kende een goed eerste kwartier tegen de Poolse bekerwinaar. Het begon gretig aan de partij: Akpala kopte over, Sonck trof de paal. Op het halfuur was het toch even schrikken in Jan Breydel. Een vrije trap van Lech Poznan ging rechtstreeks binnen. Het doelpunt ging echter niet door, de scheids floot voor een fout op doelman Stijnen. Kort voor de rust besloot Simaeys nog eens in het zijnet.

Na de rust ging Brugge net als in de eerste helft goed van start, maar het kwam opnieuw met de schrik vrij. Stijnen ging bijzonder goed in de voeten van Lewandowski, die vrije doorgang had op doel.

Met nog 12 minuten op de klok mikte Simaeys zijn kopbal op de paal, maar het was slechts uitstel van executie voor Poznan. De Poolse doelman kreeg een hard schot van Odjidja niet onder controle. Sonck van dichtbij met de 1-0. Meteen ook de stand na 90 minuten.

In de verlengingnen toonde Club de meeste drang naar voor, al had het in het tweede kwartier wel geluk op een ultieme poging van de Polen. Stijnen duwde de bal in extremis op de lat.

Penalty’s dus en daarin was Club het koelbloedigst. Sonck, Odjidja, Simaeys en Klukowski zetten hun elfmeter om. Poznan miste een strafschop, en Stijnen kroonde zich tot held van de avond. De doelman van Club zat elke keer in de goeie hoek en pakte de penalty van Rengifo.

De loting voor de groepsfase vindt vanmiddag plaats in Monaco om 12u45.