Voetbal – Essevee verliest in Standard

Zulte Waregem heeft niet kunnen profiteren van het verlies van Anderlecht op Club Brugge. Het verloor met 1-0 bij Standard, na een penaltygoal van Mpoku.

Zulte Waregem, met de nederlaag van Anderlecht op Club in gedachten, begon uitstekend in Sclessin. Hazard bediende subtiel Berrier, die snoeihard voorlangs schoot. Standard reageerde meteen met een rake kopbal van Kanu, waar een reflex van Bruzesse aan te pas kwam om een doelpunt te vermijden. De bezoekers bleven ook voor gevaar zorgen. Godeau mikte echter niet goed genoeg. Daarna verwaterde de wedstrijd tot aan de rust.

De tweede helft begon met vuurwerk. Bruzesse liet een schot van Ezekiel los, maar kreeg de hulp van Colpaert. In de derde minuut ging Mpoku neer na een contact met Conte. Mpoku zette zelf de strafschop om, Standard niet onverdiend 1-0 voor. De Rouches hadden zelfs hun voorsprong nog meer kunnen rechtvaardigen, maar Batshuayi en Bulot verzuimden een nieuwe penalty te versieren. Zulte Waregem nam daarna meer initiatief, Hazard mikte naast, maar de thuisdefensie stond als een huis.

Dury zette alles op alles, met Naessens voor Colpaert, en Zulte Waregem drukte Standard tegen het eigen doel. Naessens kopte echter slecht, en Kawashima wist raad met alle hoge ballen. In blessuretijd kreeg D’Haene nog twee prima kansen, maar scoren lukte niet. Standard miste op de counter nog de 2-0, maar pakte wel de zege.

In de stand blijft Zulte Waregem aan de leiding, met 40 punten, één meer dan Anderlecht, twee meer dan Standard, en drie meer dan Club Brugge. De strijd om het kampioenschap blijft razendspannend, zoveel is zeker.