Voetbal – eerste thuiszege van Cercle

Cercle Brugge won met 1-0 van KV Mechelen in een wedstrijd die ontsierd werd door de scheidsrechter.

Cercle begon gemotiveerd aan de wedstrijd, en kreeg na 11 minuten een penalty in cadeauverpakking, toen scheidsrechter Wouters als enige een fout zag in een duelletje tussen Foley en Ghomsi. Vossen nam het geschenkje dankbaar aan. De thuisploeg kreeg nog kansen, maar Nyoni en Vossen verzuimden de 2-0 binnen te trappen. Kelhar ontsnapte nog aan bloedrood, toen hij zich revancheerde op Nong.

In de tweede helft kwam Malinois meer in de wedstrijd, en ook de Mechelaars kregen een presentje van Wouters. Gorius trapte echter over, tot grote woede van Munuga, die zelf de penalty had willen nemen. Cercle nam het initiatief weer over. Vossen trapte op de lat, Gombani was te overhaast bij de rebound. Zo bleef het 1-0, een zege waarmee Cercle naar de negende positie stijgt.