Voetbal: Eerste stappen van Dury als assistent-bondscoach

Redactie KW

Donderdagmiddag is de selectie van de Rode Duivels voor de oefeninterland Tsjechië – België bekend gemaakt. Voor trainer Zulte Waregemtrainer Francky Dury was het het eerste publieke optreden als assistent-bondscoach. Ook doelmantrainer Francky Vandendriessche uit Waregem was aanwezig.

Philippe Collin, voorzitter van de technische commissie, stelde de vernieuwde technische staf voor en benadrukte heel blij te zijn met de ervaren assistent. Collin bedankte ook uitdrukkelijk SV Zulte Waregem en Bergen voor het ter beschikking stellen van hun trainer en doelmannentrainer.

Bondscoach Frank Vercauteren gaf meer uitleg over zijn keuze voor Francky Dury als assistent. Hij gaf aan dat het binnenhalen van kwaliteit prioriteit nummer één was en het goed kunnen samenwerken een tweede voorwaarde. Daarnaast vertelde Vercauteren dat Dury alle spelers in de Belgische competitie goed kent, dat de bondscaoch de manier van werken van Dury en zijn ideeën deelt en dat zij op menselijk vlak goed met elkaar kunnen samenwerken.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier