Voetbal eerste klasse: Zulte Waregem pakt punt op Sclessin

Zulte Waregem en Standard speelden 1-1 gelijk. Dezelfde uitslag kwam bij Cercle Brugge – KV Kortrijk uit de bus.

Standard – Zulte Waregem 1-1

Zulte Waregem blijft het zwarte beest van Standard. De landskampioen begon nochtans sterk aan de wedstrijd. Een vrije trap van Dacourt ging tegen de lat, Cyriac kopte de rebound binnen. De jonge Ivoriaan scoorde ook de 2-0, maar dat feestje ging niet door wegens buitenspel.

Toen de storm wat ging liggen, kwam Zulte Waregem beter in de partij. Het kreeg een strafschop toen Makiese onderuit werd gehaald door doelman Van Hout (ex-KV Kortrijk). De Fransman met Congolese roots trapte zelf, maar Van Hout zette z’n misser recht.

Het was slechts uitstel van executie: nog voor de rust kwamen de bezoekers op gelijke hoogte. Roelandts scoorde op aangeven van Makiese.

In een potige tweede helft kwam Standard nog dicht bij de 2-1 via Jovanovic, Van Hout was alert op een vrije trap van Berrier. Maar het bleef dus bij 1-1. In het klassement vinden we Zulte Waregem terug op een vijfde plaats.

Cercle Brugge – KV Kortrijk 1-1

Heel wat kansen voor Kortrijk in de beginfase, maar Cercle was wel het gevaarlijkst in de eerste helft. Jasjtjoek en Gombami vonden respectievelijk Verbauwhede en het doelhout op hun weg.

Vroeg in de tweede helft kwam Cercle Brugge dan op voorsprong: Portier kopte een vrije trap binnen. Maar tien minuten later stonden de bordjes alweer gelijk. Coppens kon het schot van Ciman nog keren, op de rebound moest ie zich wel gewonnen geven. Portier scoorde een owngoal met het hoofd.

De 1-2 van Capon strandde op de paal, Verbauwhede had nog een puikte reactie in huis op een schot van Foley.