Voetbal eerste klasse: Leekens zet ex-ploeg een hak

KV Kortrijk haalde het gisteravond verrassend van AA Gent: 1-0 werd het in het Guldensporenstadion. Roeselare verloor thuis met 1-3 van Charleroi. Vrijdagavond al pakte Zulte Waregem in extremis de drie punten tegen Westerlo.

KV Kortrijk – AA Gent 1-0

De wedstrijd brak vooral na de rust open. Op aangeven van Kums kon Leon Benko na 5 minuten de 1-0 scoren. Gent ging dan op zoek naar de gelijkmaker, maar El Ghanassy miste tot 2 maal toe de kans op de 1-1. Benko tekende dan de 2-0 aan, maar dat feest ging niet door wegens buitenspel. Ljubijankic kwam nog dicht bij een doelpunt en Verbauwhede reageerde prima op een vrije trap van Azofeifa.

Kortrijk pakt met deze 1-0 meteen z’n eerste zege van het seizoen. Voor Gent is het de eerste nederlaag.

Roeselare – Charleroi 1-3

Roeselare beleefde een dramatisch eerste halfuur. 0-3 stond het door twee doelpunten van Théréau en eentje van Habibou. El Gaaouiri kon vanop 11 meter nog milderen: 1-3 de ruststand. In de tweede helft probeerde Roeselare zich nog te herpakken, maar scoren lukte niet meer. Charleroi miste nog een strafschop.

Roeselare blijft met 2 op 15 onderaan hangen.

Westerlo – Zulte Waregem 1-2

Vrijdagavond al pakte Zulte Waregem z’n eerste zege van het seizoen. De bezoekers begonnen goed aan de partij, maar de jongens van Francky Dury hadden geen geluk: 3 keer stond het doelhout in de weg. 0-0 was de ruststand, al hadden Berrier en Taravel wat geluk nodig om Westerlo van een doelpunt te houden.

Na de rust kwam Zulte Waregem dan op voorsprong na een vrije trap van Berrier. De West-Vlamingen kregen nog wat kansen maar het was Westerlo dat gelijkmaakte: Farssi zorgde voor 1-1. De wedstrijd leek ook zo te eindigen, maar N’for maakte in blessuretijd nog de 1-2.