Voetbal eerste klasse: geen stunt aan de Gaverbeek

Zulte Waregem heeft niet voor een stunt kunnen zorgen. Anderlecht was met 0-2 te sterk aan de Gaverbeek. Cercle pakte z’n eerste overwinning van het seizoen: 0-1 op Moeskroen. Roeselare verloor tegen nieuwkomer Sint-Truiden met 2-1.

Zulte Waregem – Anderlecht 0-2

Voor de rust viel er niet zoveel te beleven. Biglia kreeg de beste kans voor Anderlecht. Voor Zulte Waregem kwam Chevalier niet tot een doelpunt. Vlak voor de rust scoorden de bezoekers dan uit het niets: Boussoufa met de 0-1.

Meer druk na de pauze van de thuisploeg, maar N’for en Roelandts misten de kansen. Net voor affluiten telde Anderlecht Zulte Waregem helemaal uit. De 16-jarige Lukaku met z’n eerste van het seizoen en 0-2. Anderlecht heeft z’n Europese kater dus goed verteerd, Zulte Waregem haalt slechts 3 op 12.

Moeskroen – Cercle Brugge 0-1

Moeskroen was de betere ploeg, maar toch kwam Cercle op voorsprong. 10 minuten voor de rust scoorde Foley de 0-1 op aangeven van Boi. Na de rust ging de thuisploeg op zoek naar de gelijkmaker via Jaycee, maar die kwam er niet meer. Bozovic besloot in de slotfase nog op de paal. Een gevleide overwinning voor Cercle, dat wel een sprong maakt in het klassement. Voor Moeskroen is het de eerste nederlaag van het nog jonge seizoen.

Sint-Truiden – Roeselare 2-1

De eerste helft had weinig te bieden op Staaien. Roeselare was nog het dichtst bij de openingstreffer, maar John, Dequevy en De Pever konden niet scoren.

Na 20 minuten in de tweede helft kwam Roeselare dan op voorsprong via El Gaaouiri, die een schitterende doelpunt scoorde na een voorzet van Dissa. Maar de vreugde was niet van lange duur: 5 minuten later wijkt het schot van Wilmet af, Sierens geklopt en 1-1. Een kwartier voor tijd dan gaat het licht helemaal uit bij de bezoekers: Sidibe met de 2-1. Een droomstart voor Sint-Truiden, Roeselare blijft onderaan het klassement hangen.