Voetbal eerste klasse: eerste nederlaag voor Club

Club Brugge heeft z’n eerste nederlaag van het seizoen geleden. Tegen 10 Mechelaars verloor blauw-zwart met 2-1. Cercle en Zulte Waregem werd in extremis nog 2-2, terwijl Roeslare een bolwassing kreeg van Standard. 1-5 was de eindstand op Schiervelde. KV Kortrijk, 2-2 tegen Moeskroen- gooide in extremis nog 3 punten te grabbel.

KV Mechelen – Club Brugge 2-1

De thuisploeg moest al na een kwartier met tien verder, na de rode kaart voor Wouter Vrancken. Maar het was wel Mechelen dat op voorsprong kwam na een omhaal van Ivens. 1-0 was ook de stand bij de rust. In het begin van de tweede helft maakte Club dan gelijk, Akpala scoorde net na de rust de 1-1 op aangeven van een geprikkelde Vargas. Maar lang duurde het feest niet voor het team van Adrie Koster. Vijf minuten later legde Gorius vanop 11 meter de eindstand vast. Het slotoffensief van Club – oa. een bal van Akpala op de onderkant van de lat – mocht niet meer baten.

Cercle Brugge – Zulte Waregem 2-2

Zulte Waregem kwam op voorsprong in het Jan Breydelstadion. Teddy Chevalier zorgde na een kwartier voor de 0-1. In de tweede helft verdubbelde Berrier de score en zo leken de bezoekers op de eerste driepunter van het seizoen af te stevenen. Maar na een penaltydoelpunt van Iachtchouck kreeg Cercle nieuwe hoop. In blessuretijd scoorde Foley dan nog de 2-2.

Roeselare – Standard 1-5

Roeselare kreeg de eerste kans van de partij, maar Bram Vandenbussche kopte een vrije trap naast. Diezelfde Vandenbussche kreeg iets voorbij het kwartier de rode kaart, nadat ie de bal met de hand had geraakt. Voer voor discussie op Schiervelde, maar Jovanovic zorgde vanop de penaltystip voor 0-1. Roeselare kwam met tien man wel weer op gelijke hoogte. De vrije trap van El Gaaouiri ging onder Sinan Bolat in doel. Maar nog voor de rust nam Standard afstand van Roeselare. Carcela op het halfuur en Mbokani twee minuten voor de rust zorgden voor 1-3. In de tweede helft scoorde Jovanovic nog twee keer voor de landskampioen: 1-5 de bittere pil voor Roeselare.

KV Kortrijk – Moeskroen 2-2

De eerste helft was er een om zo snel mogelijk te vergeten. Geen tempo, geen inspiratie. Een lijdensweg, ook voor de supporters. Na 2 minuten in de tweede helft kwam Moeskroen op voorsprong via Jaycee. Leekens bracht met Ibou en Soetaers dan toch meer schwung in de ploeg en dat loonde. Eerst Benko op penalty (na een onopzettelijke handsbal) en later Belhocine zorgden voor 2-1. In de slotseconden zorgde opnieuw Jaycee voor de gelijkmaker, al was dat wel duidelijk uit buitenspel.