Voetbal – Eerste klasse: Club Brugge op valreep voorbij Kortrijk

Club Brugge is vrijdag op de openingswedstrijd van de 27e speeldag in de hoogste voetbalklasse op de valreep met de drie punten gaan lopen bij Kortrijk. Het werd 2-3 (rust 1-2).

Blauw-zwart zat al na 20 minuten op rozen in het Guldensporenstadion dankzij doelpunten van Daerden en Akpala. De thuisploeg herpakte zich echter en Hempte zorgde net voor het halfuur op bijzonder fraaie wijze voor de aansluitingstreffer. Net voor het uur kopte Coulibaly de gelijkmaker tegen de touwen, maar in de toegevoegde tijd bezorgde Sonck Club Brugge alsnog de overwinning.

In de stand blijft Club derde, met 50 punten uit 27 wedstrijden. Dat zijn er 8 minder dan Standard en 7 minder dan Anderlecht, die allebei een wedstrijd minder gespeeld hebben. Kortrijk blijft 13e, met 30 punten. (bel)