Voetbal eerste klasse – Club alleen leider, Roeselare wint voor het eerst

Club Brugge is voor het eerst dit seizoen alleen leider na 4-1 winst tegen KV Kortrijk. Het Dennis van Wijk-effect heeft niet lang op zich laten wachten. Roeselare haalde Achter de Kazerne zijn eerste zege van het seizoen. En ook Cercle knoopte in Moeskroen weer aan met de overwinning.

Club Brugge – KV Kortrijk 4-1

Twee complexloos spelende ploegen zorgden voor een aangename eerste helft. Jimmy Hempte opende de score na een knappe aanval van Kortrijk, dat zonder tweede doelman Glen Verbauwhede (ex-Club) naar Brugge was afgezakt. Voor de rust kwam Club nog op voorsprong dankzij Clement en een penalty van Leko. Brecht Verbrugghe kreeg vlug zijn tweede gele kaart, en dat was de doodsteek voor de bezoekers. Akpala maakte nog twee van de vele kansen af. Door het verlies van Standard tegen Charleroi komt Club nu alleen aan de leiding.

KV Mechelen – SV Roeselare 1-2

De terugkeer van Dennis van Wijk heeft al meteen een gunstig effect gehad op SV Roeselare, dat in de eerste helft veruit het gevaarlijkst was in Mechelen. Tanghe, Dissa en Van Handenhoven kwamen echter niet tot scoren. Vleminckx kopt een corner nog op het dak van het doel. Net na de rust mocht Imschoot ongehinderd inlopen en binnenkoppen, maar Roeselare was daardoor niet van slag. Mrvic trapte de eerste goal sinds 31 augustus binnen, en toen een afgeweken vrije trap van Hietanen binnendwarrelde, stond zelfs de geluksfee aan de zijde van Roeselare. Mechelen kon daarna enkel nog dreigen met een kopbal van Vrancken. De rode lantaarn is nu voor Tubeke, Roeselare springt met zijn eerste driepunter van het seizoen over zijn tegenstander van volgende week.

Moeskroen – Cercle Brugge 0-1

Cercle Brugge heeft een dipje kunnen afwenden dankzij een verdiende zege op le Cannonier. Gombani zorgde met zijn eerste doelpunt van het seizoen voor de eerste overwinning in zes jaar in Moeskroen. Cercle was de betere ploeg in de beginfase, en kreeg ook kansen via De Sutter en Buffel. Daarna verwaterde de wedstrijd, maar Cercle opende de tweede helft met een sterk offensief. Sergeant en Iatchouk vonden Volders op hun weg, maar bij een scrimmage voor doel kon Gombani toch scoren. Daarna hield Cercle de wedstrijd rustig onder controle, en kwam via Sergeant en Snelders nog het dichtst bij een doelpunt.