Voetbal- doelpuntenkermis in Izegem

De oefenpot tussen Roeselare en Zulte Waregem eindigde op een spectaculaire 3-6.

Na nog geen drie minuten kreeg Essevee een eerste geschenk van Roeselare. Na balverlies in het middenveld ging Chris Makiese moederziel alleen op Sierens af. De goalie kon de poging van de Fransman echter pareren.

Even later mocht Bart Buysse een vrije trap nemen vanop links. Het leer belandde pal op het hoofd van Makiese die knap in de winkelhaak kopte. 1-0 voor ‘thuisploeg’ Zulte Waregem. Doelman Coppens zweefde na tien minuten een vrije trap uit zijn doel. Dit was meteen het enige wapenfeit van Roeselare in deze eerste helft. Een minuutje later stond het al 2-0. Op een hoekschop verschalkte Mirvic met een kopbal zijn eigen doelman. Kapitein Van Nieuwenhuyze zette zich even later door richting doel. Lutte omspeelde uiteindelijk doelman Sierens maar trapte dan, een beetje ongelukkig, naast. Halfweg de eerste helft kreeg Essevee opnieuw een opgelegde kans in cadeauverpakking. Een tekorte terugspeelbal werd door Makiese simpel afgestraft 3-0.

De frustratie bij Roeselare nam toe en even later werden hun manschappen tot tien herleid na twee overtredingen van Mulisa. Kort voor rusten dikte Stijn Meert de score aan. Stijn werd op links knap vrijgespeeld door Roelandts. Meert knalde het leer vanuit een scherpe hoek hard voorbij Sierens. 4-0 aan de rust!

Francky Dury wijzigde zijn elftal op vier plaatsen. Meert, D’Haene, Coppens en Waeghe bleven in de kleedkamer. Muinonen, Taravel, Van Der Kelen en Buval namen hun plaats in. Eetu Muinonen liet zich meteen opmerken. De Fin werd na een knappe actie in de zestien foutief afgestopt, strafschop! Sierens had geen verhaal tegen de inzet van Roelandts 5-0. Essevee liet wat begaan en kwam er nog af en toe uit met pogingen van Buval en Lutte.

Halfweg de tweede helft werd de zowat eerste deftige aanval van Roeselare verzilverd door hun nieuwe spits Collins. Even later potte die zelfde Collins zijn tweede van de avond door een licht toegekende strafschop binnen te trappen.

Essevee kon reageren toen Bart Buysse met een knappe rush Chevalier op links afzonderde. De Fransman zette voor tot bij Muinonen. De Fin trapte van dichtbij echter net naast. Tien minuten voor tijd belandde de bal na een hoekschop van Roeselare met wat geluk voor de voeten van Dissa. De Roeselaarse spits nam van dichtbij Van Der Kelen te grazen. Nog geen twee minuten legde Teddy Chevalier de eindscore vast met een schot van net buiten de zestien. Een grabbelende Sierens zag het leer een zesde keer in zijn netten liggen.

SV Zulte Waregem: Coppens (46′ Van Der Kelen); Van Zundert, D’Haene (46′ Taravel), Colpaert, Buysse; Waeghe (46′ Buval), Hyland (29′ Chevalier), Van Nieuwenhuyze, Roelandts, Meert (46′ Muinonen); Makiese (75′ Neemelo)

KSV Roeselare: Sierens; Van Loo (80′ Goossens), Hellings (54′ Dissa), Mirvic (80′ Vanoplinus), Huyghebaert (80′ Ghesquière); Provoost (63′ ten Heuvel), Dequevy (73′ Hillewaere), Tanghe (46′ Winnock), El Gaaouiri (73′ Lebsir); Mulisa, Ternest (54′ John)