Voetbal: De Boeck blijft bij Cercle Brugge

Redactie KW

Glen De Boeck heeft maandag voor de training kort zijn beslissing om bij Cercle Brugge te blijven toegelicht. “Ik heb de beslissing vrijdagavond zelf genomen”, beklemtoonde de technisch directeur, die de voorbije weken aan KRC Genk gelinkt werd.

Volgens De Boeck is het vertrouwen van het bestuur in hem niet
geschaad. “In mijn contract staan een aantal zaken voor mezelf en voor Cercle Brugge. Die goede afspraken hebben ervoor gezorgd dat er tussen mij en Cercle geen spanning is ontstaan. Zij waren op de hoogte van mijn gesprek met Genk. Alle Cercle-bestuurders hebben intussen hun vertrouwen herbevestigd”, aldus De Boeck.

“Er is over deze zaak veel rumoer ontstaan en inkt gevloeid”, deed De Boeck het verhaal. “Maar mijn contacten met Genk zijn niet uitgelekt. Cercle Brugge was van bij het begin op de hoogte. Mijn relatie met een aantal mensen bij Cercle Brugge is me teveel waard om in het traditionele spelletje van de voetbalwereld te vervallen. Ik heb één gesprek gehad met Genk. Dat was een interessante babbel over het voetbal. Zelf heb ik weinig energie in de onderhandelingen gestoken.”

Dat Cercle Brugge de voorbije wedstrijden telkens 20 minuten sterk
startte maar daarna de duimen moest leggen, heeft volgens de technisch directeur weinig met zijn onderhandelingen te maken. “Dat is voetbal”, luidde het kort.

Yvan Vandamme zei namen het bestuur van Cercle Brugge blij te zijn met de beslissing van De Boeck. “Nu dit van de baan is, kunnen we ons terug ten volle concentreren op de competitie, de beker en volgend seizoen”, zette de managing director een punt achter de affaire. (Bron: Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier